Deelnemers vertellen

  Monique en Marco deden vorig jaar mee met TEAM KWF. Ze vertelden ons hun verhaal.

Het verhaal van Monique & Hessel

Monique: "Mijn man Hessel en ik hadden drie kinderen van 16, 14 en 11 jaar oud. Op 28 september 2015 zijn we onze lieve zoon Wesley verloren aan kanker. Hij was de middelste en hij is 14 jaar oud geworden. Ongeveer een jaar voor zijn overlijden kreeg hij, naast zijn ADHD, gilles de la tourette en autisme ineens veel andere symptomen. Zijn tics stegen de pan uit, tot 350 tics per 5 minuten. Dit vonden we vreemd. Toen hij 16 januari ‘s nachts onwel raakte en het leek of hij een hersenbloeding kreeg, zijn we uiteindelijk in de medische molen geraakt. De huisarts dacht in eerste instantie dat het bij zijn stoornissen hoorde, maar bij nader onderzoek bleek Wesley een grote kwaadaardige tumor in zijn hersenen te hebben. Een zeer kwaadaardige soort tumor die normaalgesproken alleen voorkomt bij mensen van boven de 50 jaar oud. Een ongeneeslijke soort tumor.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Niets sloeg aan. Wesley onderging de ene kuur na de andere. Het was een zware weg. Maar Wesley onderging alles zeer dapper. Op 15 juli van dit jaar kregen we, samen met Wesley te horen dat hij niet meer beter zou worden en nog een paar maanden te leven had. Het bijzondere was dat Wesley altijd heel optimistisch bleef. Tot het laatst toe gaf hij ons juist kracht om door te gaan. Hij dacht altijd aan anderen. Dit heeft op veel mensen diepe indruk gemaakt. Op ons als gezin helemaal.

Wesley was altijd heel sportief en ik ook voor hij ziek werd. Toen hij ziek thuis was en ik hem dag en nacht verzorgde ging ik af en toe in de garage op de loopband hardlopen. Vooral in de eerste maanden waarin hij nog wel veel sliep. Omdat hij het zelf niet (meer) kon, deed ik het als het ware voor hem. De laatste maanden week ik natuurlijk geen moment van zijn zijde. Ik probeer het sporten nu weer op te pakken.

Ik en mijn man Hessel rennen mee met TEAM KWF zodat er veel geld wordt ingezameld voor onderzoek tegen kanker. Op deze manier kunnen we hopelijk ons verdriet omzetten in kracht, zodat we niet zinloos hoeven toe te kijken. We komen graag in actie in de strijd tegen kanker. Ter nagedachtenis aan mijn dappere strijder die dit maar wat graag zelf had willen doen."
Doe Mee!

Onze partners: