Veelgestelde vragen


Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar teamkwf@kwf.nl.
Wij helpen je graag! 

Wat is TEAM KWF?
TEAM KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding. Met je teammaatjes stoom je je klaar voor (een deel van) de Marathon Eindhoven 2017. Een ervaring die je niet snel zult vergeten. Natuurlijk helpen we je op weg. Je krijgt een trainingsprogramma en begeleiding van KWF. En onze supporters zorgen ervoor dat je de eindstreep niet kunt missen. In ruil hiervoor zamel jij geld voor ons in.


Wie kan deelnemen aan TEAM KWF?
Iedereen van 18 jaar en ouder met een gezond doorzettingsvermogen kan deelnemen aan TEAM KWF.


Is er een apart TEAM KWF voor kinderen?

Nee, er is geen apart team voor kinderen. Kinderen zijn natuurlijk welkom om deel te nemen via het reguliere actieplatform van KWF Kankerbestrijding: www.kwf.nl/actie (met toestemming van ouder of begeleider)


Wat krijg ik als deelnemer van TEAM KWF

Wil je ons helpen naar een wereld waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker? Schrijf je vandaag nog in en laat je sponsoren door familie en vrienden. Voor het inschrijfgeld van € 15 en het behalen van het streefbedrag krijg je van ons een startbewijs en vele extra's:

- startbewijs van de Marathon Eindhoven
- officieel TEAM KWF Run shirt
- toegang tot de speciale TEAM KWF vipruimte
- je persoonlijk trainingsschema
- groepstrainingen van topsporters en experts
- aanmoediging tijdens het hele parcours van de speciale TEAM KWF supportteams
- Toegang tot de unieke TEAM KWF community
- Hulp bij het inzamelen van je sponsorgeld


Hoe kom ik in contact met andere deelnemers van TEAM KWF?

 Je ontmoet je teammaatjes bij de trainingen en in de TEAM KWF community op Facebook. Een mooie manier om ervaringen uit te wisselen en elkaar te motiveren!


Is TEAM KWF alleen voor ervaren renners?

Iedereen kan deelnemen aan TEAM KWF, ongeacht je niveau. Er zijn verschillende afstanden waar je je voor kunt inschrijven. Heb je nog nooit meegedaan aan een hardloopwedstrijd? We hebben een trainingsprogramma voor iedereen, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt.

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan TEAM KWF?
•een gezonde basisconditie
•renschoenen
•sportkleding
•lef om leuke acties te bedenken om geld op te halen voor KWF


Hoe lang van tevoren beginnen de trainingen?

De trainingen van TEAM KWF starten 4-5 maanden voor het event. Wij organiseren per maand 1 training en sturen je trainingstips per mail. Je kunt natuurlijk zelf eerder beginnen met trainen. Een trainingsschema geeft aan wanneer je het beste kunt starten om op een makkelijke manier jouw afstand te kunnen rennen


Waar zijn de trainingen voor TEAM KWF?

De trainingen zijn zoveel mogelijk in de buurt van Eindhoven. Komen veel teamleden uit andere plaatsen? Dan kunnen we overwegen om de trainingen ergens anders te laten plaatsvinden.


Moet ik naar alle trainingen toe?

 We werken met experts op gebied van running, uitrusting en voeding. Maar je krijgt tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten ook tips om geld in te zamelen en er komen inspirerende sprekers om je te motiveren. We raden je dus aan om aan te sluiten, maar de trainingen zijn op vrijwillige basis.


Wanneer krijg ik mijn wedstrijdshirt?

Als je het minimum bedrag van € 500 hebt ingezameld, krijg je het wedstrijdshirt.


Hoe ziet het wedstrijdshirt eruit?

Het runnersshirt is gemaakt van speciaal Dri-Fit-materiaal en is verkrijgbaar in verschillende dames- en herenmaten.

Vragen over de inschrijving


Hoe schrijf ik me in voor TEAM KWF?

Ga naar Doe Mee. Daarna volg je 3 stappen: Stap 1: met welke wedstrijd wil je meelopen? - Stap 2: actiedetails - Stap 3: inloggen/registreren. Je ontvangt hierna een bevestigings-e-mail. Via een link in deze e-mail kom je op jouw eigen actiepagina.


Ben ik dan verzekerd van een startbewijs?

Als je inschrijving via teamkwf.nl is voltooid en je hebt de bevestigings-e-mail ontvangen, zorgen wij ervoor dat je ingeschreven wordt bij de wedstrijd die je hebt aangegeven.


Moet ik inschrijfkosten betalen?

Als deelnemer van TEAM KWF betaal je €15 voor je inschrijving. In ruil hiervoor word je getraind door experts, steun van BN'ers, je eigen supportteam, krijg je een eigen TEAM KWF loopshirt en tips om je streefbedrag te behalen. We vragen je om € 500 aan sponsorgeld op te halen voor kankeronderzoek.


Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Online inschrijving is mogelijk tot en met 1 mei 2017. Let op: voor de startnummers geldt OP=OP. De mogelijkheid bestaat dat de inschrijving eerder sluit. Zorg dus dat je je op tijd online inschrijft.


Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je niet meer kunt deelnemen aan TEAM KWF. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van TEAM KWF op teamkwf@kwf.nl. Het is helaas niet mogelijk om sponsorgeld retour te ontvangen.


Ik heb geen bevestigings-e-mail ontvangen. Wat nu?

Alle deelnemers aan TEAM KWF ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dus dat je het juiste e-mailadres invult. Heb je geen bevestigings-e-mail ontvangen? Kijk dan in je SPAM-box. Vind je hem daar niet? Stuur dan een een e-mail naar teamkwf@kwf.nl.


Vragen over mijn persoonlijke actiepagina


Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Je kunt je wachtwoord opnieuw aanmaken via de link wachtwoord vergeten op het inlogscherm. Je ontvangt een e-mail met daarin een link naar de website waar je een nieuw wachtwoord kunt invullen.


Hoe houd ik mijn persoonlijke actiepagina bij?

Na het inloggen kom je op je persoonlijke actiepagina. Het bewerken gebeurt op het gedeelte van de actiepagina dat je alleen kunt bereiken na inloggen. Wil je je persoonlijke gegevens wijzigen? Kies dan na inloggen in het menu rechtsboven voor Profiel.


Hoe breng ik mijn persoonlijke actiepagina onder de aandacht?

 Je kunt je actiepagina op verschillende manieren promoten. Als je bent ingelogd, kun je je boodschap delen met vrienden via Facebook, Twitter en LinkedIn. Wij raden je aan dit meteen te doen na je inschrijving. Daarnaast kun je je actie bekend maken door via je actiepagina een e-mail naar bekenden te sturen.


Kan ik op een later moment mijn inlognaam nog veranderen?

Nee, dat is niet mogelijk. Je actienaam vormt de basis van de url van je persoonlijke actiepagina. Als je je actienaam aanpast, klopt je url niet meer. Per actiepagina wordt er 1 keer een url aangemaakt.


Vragen over de teams


Kunnen we ook als team deelnemen aan TEAM KWF?

TEAM KWF is 1 groot team voor alle deelnemers. Wel kun je deelnemen met je eigen team aan TEAM KWF. Denk aan vrienden, collega's, familie of jaar/clubgenoten. Iedereen is welkom en we vinden het heel gaaf als je met je eigen team in actie komt voor TEAM KWF.


Vragen over sponsoring/donaties


Hoeveel geld moet ik inzamelen?

De missie van TEAM KWF is om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Om deze missie te bereiken vragen we je om € 500 in te zamelen. Hier zullen we je natuurlijk bij helpen met sponsortips & tricks en trainingen. Op de website kun je lezen aan welk onderzoek het sponsorgeld besteed wordt.


Ik heb contant geld opgehaald, en nu?

Als je contant geld hebt ontvangen, kun je dit het beste via je bank (stortmachine) op je eigen rekening storten en vervolgens doneren op je persoonlijke actiepagina. Log in, ga naar je actiepagina en klik op Zelf doneren. Het bedrag wordt als online donatie weergegeven op je actiepagina en opgeteld bij je tussenstand. Let op: het afstorten van geld is niet bij alle banken meer mogelijk.


Iemand heeft gedoneerd aan TEAM KWF maar niet via mijn persoonlijke actiepagina

Als iemand jou wil steunen, verwijs dan altijd naar jouw actiepagina om online te doneren. Het bedrag wordt zichtbaar op jouw actiepagina en opgeteld bij de tussenstand. Heeft iemand een bedrag op een andere manier overgemaakt naar KWF? Stuur dan een e-mail naar teamkwf@kwf.nl.


Wat is de deadline en wat als ik het niet haal?

De deadline voor de inzameling is 2 weken voor de wedstrijd. Lukt het je niet om dan € 500 bij elkaar te hebben, dan vervalt je inschrijving bij TEAM KWF. Het al ingezamelde geld kan niet worden geretourneerd.


Ik heb gedoneerd op een actie, maar zie de donatie niet op de actiepagina verschijnen, hoe kan dat?

Als je hebt gekozen voor een eenmalige machtiging, dan heeft de bank enkele dagen nodig om de machtiging te verwerken. Daarna is je donatie zichtbaar op de betreffende actiepagina. Is de donatie na een week nog niet verschenen? Stuur dan een e-mail naar teamkwf@kwf.nl. Dit kan ook wanneer je een andere vorm van betalen hebt gebruikt en de donatie niet verschijnt.


Heeft KWF een CBF-keurmerk?

KWF Kankerbestrijding heeft het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel.


Kan ik op een actie doneren vanuit het buitenland?

Dat kan als je beschikt over een Nederlands rekeningnummer, iDeal of een Nederlandse creditcard. Heb je dit niet? Dan kun je een bedrag overmaken op NL92INGB0000012817 onder vermelding van de naam van de degene die je wilt steunen. Je kunt ook het bedrag overmaken aan de actievoerder. Hij of zij kan deze dan online doneren via de button Zelf doneren.


Hoe veilig is een online donatie?

Online doneren aan TEAM KWF is veilig. Wij maken gebruik van de diensten van Docdata Payments voor het afhandelen van de online donaties. Deze betaalprovider waarborgt een veilige, snelle en correcte online verwerking van je donatie.


Kan ik mijn online donaties annuleren?

Je kunt een e-mail sturen naar teamkwf@kwf.nl. Vermeld wanneer en aan wie je hebt gedoneerd. Vermeld ook het bankrekeningnummer, de naam van de rekeninghouder en de datum waarop het bedrag is afgeschreven. 


Vragen over de Marathon Eindhoven 2017

Welke afstanden kan ik rennen?
Bij de Marathon Eindhoven 2017 heb je de keuze uit 42, 21 of 10 km.


Is het belangrijk om te trainen voor deze sportevenementen?

Goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen is belangrijk. TEAM KWF gaat je helpen in de voorbereiding met een trainingsprogramma en diverse trainings- en sponsortips. Ook ontmoet je andere renners in de TEAM KWF community waar je ervaringen mee kunt uitwisselen.


Andere vragen over de Marathon Eindhoven 2017?

Heb je vragen over bereikbaarheid, route, inschrijving, startnummer en andere praktische zaken van de Marathon Eindhoven 2017? Ga dan naar http://marathoneindhoven.nl.

 

Onze partners: