Over KWF Kankerbestrijding

1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven daardoor 44 duizend mensen. De ziekte is daarmee doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

We weten dat de dag dat niemand meer overlijdt aan kanker steeds dichterbij komt. We weten nog niet wanneer. We weten wel dat het nodig is om de krachten te bundelen. Met onderzoekers, donateurs en vrijwilligers maar ook met patiënten. Want samen komen we steeds dichter bij de dag dat we kanker verslaan.

 

Kanker is een ziekte die ons allemaal raakt

Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven de diagnose kanker.Per jaar zijn dat 100.000 mensen. De diagnose kanker betekent niet per se een doodvonnis, maar toch sterven er elk jaar 44.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Daarmee is kanker sinds 2008 doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. 44.000 mensen… Dit zijn 5 mensen per uur!

 


Overlevingskans door kankeronderzoek

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er de afgelopen jaren meer inzicht ontstaan in de oorzaken en preventie van kanker, is de behandeling van de patiënt beter en minder belastend geworden en is de kans op overleving na 5 jaar dus gestegen naar 62%. De (gemiddelde) 10-jaars overleving is 52%. KWF heeft hier haar bijdrage aan geleverd met het financieren van onderzoek en het geven van voorlichting.

 

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.
Onze partners: